Αποστολή παραγγελιών (όροι και προϋποθέσεις)

 • Οι παραγγελίες εντός Ελλάδας επιβαρύνονται με ταχυδρομικά έξοδα ανάλογα με το βάρος και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. ή της Εταιρείας Ταχυμεταφορών (Courier).
 • Οι παραγγελίες εντός Ελλάδας που αποστέλλονται με αντικαταβολή, επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος 3,00 ευρώ, ανά δέμα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ.
 • Οι παραγγελίες εντός Ελλάδας που αποστέλλονται με αντικαταβολή, από 26 Νοεμβρίου 2022 με Courier θα χρεώνονται 1,50 ευρώ αντί 3,00 ευρώ ανά δέμα.
 • Οι αποστολές εκτός Ελλάδας επιβαρύνονται με ταχυδρομικά έξοδα ανάλογα με το βάρος και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. (βλέπε Δέματα Εξωτερικού)
 • Όλες οι παραγγελίες αποστέλλονται σε διάστημα 2-5 εργάσιμων ημερών. Σε ορισμένες περιπτώσεις και ανάλογα με την διαθεσιμότητα των ζητούμενων προϊόντων, το διάστημα αποστολής μπορεί να είναι μεγαλύτερο (από 7 έως 15 ημέρες).
 • Τα προϊόντα ταξιδεύουν με κίνδυνο και ευθύνη του πελάτη. Το βιβλιοπωλείο μας δεν ευθύνεται για τυχών καθυστερήσεις που οφείλονται στην εταιρία αποστολής.
 • Το βιβλιοπωλείο μας φροντίζει έτσι ώστε η συσκευασία αποστολής του προϊόντος να διασφαλίζει την ασφαλή παράδοση στον πελάτη. Σε περίπτωση που το δέμα υποστεί κακοποίηση κατά την διάρκεια της αποστολής του, με συνέπεια την φθορά του περιεχομένου, αυτό βαρύνει την εταιρία μεταφοράς και όχι το βιβλιοπωλείο μας.
 • Για παραγγελίες άνω των 49 ευρώ δεν χρεώνονται μεταφορικά (σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται με αντικαταβολή, χρεώνεται το κόστος της αντικαταβολής). Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για αποστολές στην Ελλάδα που εκτελούνται μέσω των ΕΛ.ΤΑ.
 • Οι χρεώσεις των παραγγελιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος που αποστέλλονται μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, εφαρμόζουν των ενιαίο τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Αναλυτικά οι χρεώσεις εμφανίζονται στον παρακάτω σύνδεσμο. Οι παραγγελίες που εκτελούνται με αντικαταβολή, χρεώνονται με επιπλέον κόστος, ανά δέμα, 3,00 ευρώ. Βασικά τέλη υπηρεσίας μεμονωμένων δεμάτων των ΕΛ.ΤΑ.
 • Δέματα Εξωτερικού
  Τα δέματα που προορίζονται για χώρες του εξωτερικού διαβιβάζονται είτε αεροπορικώς είτε με συνδυασμό μέσων – πλοίο, τρένο, φορτηγό, αεροπλάνο.
  Γενικά χαρακτηριστικά:
  Τα δέματα εξωτερικού διακρίνονται στις εξής κατηγορίες, αναλόγως της ταχύτητας διαβίβασης τους και των καταβαλλόμενων τελών:
  Δέματα Α΄ Προτεραιότητας (ELTA PARCELS A): δέματα τα οποία διαβιβάζονται αεροπορικώς και διαχειρίζονται κατά προτεραιότητα.
  Δέματα Β΄ Προτεραιότητας (ELTA PARCELS Β): δέματα τα οποία διαβιβάζονται με μικρότερη προτεραιότητα συνδυάζοντας κατά περίπτωση διαφορετικά μεταφορικά μέσα (φορτηγό, πλοίο, αεροπλάνο).
  Τα δέματα εξωτερικού και των δύο κατηγοριών (Α΄ και Β΄ προτεραιότητας) επιδίδονται ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ.
 • Για μεγάλες παραγγελίες καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία σχετικά με τις παραγγελίες σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στo τηλέφωνο 210.97.65.440

Καθυστέρηση παραγγελίας

Η παραγγελία σας μπορεί να καθυστερήσει εάν συντρέχει κάποιος από τους παρακάτω λόγους:

 • Ένα από τα προϊόντα που παραγγείλατε έχει καθυστερήσει να σταλεί από τους προμηθευτές μας. Σε αυτή την περίπτωση, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ρωτήσουμε εάν επιθυμείτε να αποσταλεί  η παραγγελία σας χωρίς το συγκεκριμένο προϊόν ή εάν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο να σας ενημερώσουμε για την πιθανή νέα ημερομηνία παράδοσης της παραγγελία σας.
 • Το προϊόν που παραγγείλατε έχει ήδη καταργηθεί – εξαντληθεί ή προσωρινά δεν είναι διαθέσιμο (βρίσκεται σε αναμονή εισαγωγής ή έκδοσης). Στα προϊόντα που παρουσιάζουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, υπάρχει  περίπτωση απροειδοποίητα ένας προμηθευτής μας να ανακοινώσει  την κατάργηση του ή για εξάντληση του προϊόντος. Στην περίπτωση αυτή θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε και να συνεννοηθούμε για αλλαγή ή κατάργηση της παραγγελίας σας.
 • Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών, που μπορούν να επηρεάσουν τη μεταφορά και παράδοση της παραγγελίας σας.
 • Σε περίπτωση που το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατεί να εκτελέσει παραγγελίες, θα ενημερώνει με μήνυμα που θα έχει αναρτηθεί στην κεντρική σελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.
 • Σε περίπτωση που η τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία είναι αδύνατη μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας), επειδή τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας για κάθε ερώτηση ή διευκρίνηση όχι μόνο για τις παραγγελίες σας, αλλά και για τις ερωτήσεις ή απορίες σας σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του βιβλιοπωλείου μας.

Με την ευχή για μία καλή συνεργασία, σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση των παραπάνω πληροφοριών.