Φως μέσα από τα κάγκελα

ΦΩΣ-ΜΕΣΑ-ΑΠΟ-ΤΑ-ΚΑΓΚΕΛΑ-ΦΡΑΝΚ-ΚΑΙ-ΡΑΧΗΛ-ΑΤΓΟΥΝΤ-ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο ΝΕΟ βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άθως σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Μαχαιρά «Φως μέσα από τα κάγκελα», παρατίθεται μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία από τις φυλακές της Αριζόνας.

Συγγραφείς: Φρανκ και Ραχήλ Άτγουντ
Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

ΛΕΜΕΣΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Ο Φρανκ, μοναδικός γιός ενός επιφανούς στρατιωτικού, ένα ευαίσθητο και γελαστό παιδί, καταλήγει σε μία ακραία παραβατική ζωή που φθάνει ως την θανατική του καταδίκη από τα δικαστήρια της Αριζόνας. Η ζωή του στις φυλακές είναι πολύ σκληρή παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναθεώρηση της ποινής του, ενώ σπουδάζει από το κελί του.

Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ

Η Ραχήλ, μια νέα αθλήτρια που παροπλίζεται μετά από ένα ατύχημα και παρακολουθεί την δίκη του Φρανκ από την τηλεόραση, αποφασίζει να τον συναντήσει στην φυλακή για να τον βοηθήσει να σώσει την ψυχή του. Γύρω τους μία κοινωνία δυστοπική, ψυχρή και καταδικαστική, δεν αφήνει καμία ελπίδα σωτηρίας για έναν άνθρωπο σαν τον Φρανκ. Ευτυχώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Κάποιοι άνθρωποι, λιγοστοί, τους παραστέκονται.

ΡΑΧΗΛ-ΑΤΓΟΥΝΤ-1
ΡΑΧΗΛ ΑΤΓΟΥΝΤ

Όταν όλα φαίνονται χαμένα ο Φρανκ ανακαλύπτει, μέσα από το κελί του, έναν ορθόδοξο αρχιερέα από το μακρινό νησί της Κύπρου, τον Μητροπολίτη Λεμεσού, με τον οποίον αλληλογραφεί. Αυτός τον φέρνει σε επαφή με το μοναστήρι του γέροντος Εφραίμ στην έρημο της Αριζόνας. Από τότε ο ηγούμενος του μοναστηριού επισκέπτεται τακτικά τον κατάδικο και τον βοηθάει να ακολουθήσει την ζωή ενός εγκλείστου ασκητού, ενώ παράλληλα τον βαπτίζει και του δίνει το όνομα Αντώνιος.

ΙΕΡΑ-ΜΟΝΗ-ΑΓΙΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΡΙΖΟΝΑ
Ιερά Μονή Μεγάλου Αντωνίου Αριζόνας ΗΠΑ

Όμως δεν είναι μόνο ο Φρανκ που αλλάζει, αλλά και η ίδια η Ραχήλ, ερχόμενη να σώσει, σώζεται και καταλήγει να βαπτιστεί και να λάβει το όνομα Σάρρα. Στην συνέχεια ο αγαθός πατέρας της γίνεται και αυτός μέλος της Εκκλησίας του Χριστού, που περιχωρεί όλα της τα παιδιά με πατρική αγάπη. 

Ο Αντώνιος και η Σάρρα συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι την μέρα που ο π. Επιφάνιος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά, τους επισκέπτεται και τους ζητάει να γράψουν την αυτοβιογραφία τους. Μία επίπονη και λυτρωτική διαδικασία που θα κρατήσει δέκα σχεδόν χρόνια, ξεκινάει.

Εν τω μεταξύ, στην πολιτεία της Αριζόνας οι θανατικές ποινές, μετά από αρκετά χρόνια σιωπηλής παύσης, ξαναρχίζουν. Αξίζει να εκτελεστεί ο Φρανκ

Οι δύο συγκλονιστικές παράλληλες αυτοβιογραφίες κάνουν το βιβλίο αυτό να ζωντανεύει στον 21ο αιώνα το ζευγάρι των ηρώων του γνωστού βιβλίου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και Τιμωρία».

Μέσα από τις σελίδες του αποκαλύπτονται οι δραματικές μορφές που παίρνει ο αγώνας με το πνεύμα του κακού στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, αλλά και η βοήθεια που δέχεται κάθε άνθρωπος για να νικήσει και να βγει στο Φως. Είναι σίγουρα μια μεγάλη κατάθεση για την υπόθεση της εγκληματικότητας, του σωφρονισμού, αλλά ακόμη και του γάμου.

Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ
Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ

Σημείωση Εκδοτών:

”Ελπίζουμε ότι η έκδοση  θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των φαινομένων που προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα. Ο Φρανκ Άτγουντ μέσα από την συγκλονιστική εξομολόγησή του προσφέρει μία μοναδική κατάθεση, πολύτιμη για την θεραπεία του κάθε θύτη, που συχνά έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα.”

Αφήστε μια απάντηση

1821 - 2021 Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

23/03/2021

Μνήμη, φιλότιμο και ευγνωμοσύνη

23/03/2021