Επιστροφή στα ψηλά βουνά

Οι εκδόσεις Άθως με χαρά ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου «Επιστροφή στα ψηλά βουνά» της συγγραφέως Μαρίας Π. Γαλίζη, με την πανέμορφη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, που συνδυάζει την καλογραμμένη ιστορία με φόντο τα πανέμορφα ελληνικά βουνά, την οποία εμπλουτίζουν βίοι αγίων, ιστορικά γεγονότα, διηγήσεις από την ελληνική παράδοση, πληροφορίες για την φύση, συνταγές και δραστηριότητες.

Τρία ξαδερφάκια, ο Μανώλης, η Θάλεια και ο µικρός Παντελής τις µέρες του φετινού καλοκαιριού θα τις περάσουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, που βρίσκεται στο βουνό. Από το πρωινό λάλημα του πετεινού, την πεντανόστιµη µαρµελάδα βερίκοκο, τα καλοκαιρινά πανηγύρια και το φως του καντηλιού, τις συναντήσεις με νέους φίλους, τα παιδιά θα κρατήσουν όλες τις αναμνήσεις αυτού του καλοκαιριού ως φυλαχτό για τον χειμώνα στην πόλη, μα και για όλη την ζωή τους…

Η Μαρία Γαλίζη, εμπνεόμενη από το αγαπημένο κλασσικό βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Στα ψηλά Βουνά», καλεί τα παιδιά να επιστρέψουν στα ψηλά βουνά μέσα από μια περισσότερο οικογενειακή ατμόσφαιρα κοντά στον παππού και τη γιαγιά. Τα παιδιά ζουν μέσα στη Φύση και συναντούν εκεί την σφραγίδα του Δημιουργού.

Το βιβλίο περιέχει επίσης ένα παράρτημα με δύο κεφάλαια.
Το πρώτο αναφέρεται σε ζώα, πουλιά, βότανα αλλά και το τάλαντο που ακούγεται από ένα ορεινό μοναστηράκι. Τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τις λέξεις που αντιστοιχούν στις εικόνες.

Το δεύτερο πλούσιο κεφάλαιο προσκαλεί τα παιδιά στα μεγάλα βουνά και στις οροσειρές της πατρίδας μας, από τα Λευκά Όρη ως την οροσειρά της Ροδόπης.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και είναι ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα για σχολεία, κατηχητικά και κατασκηνώσεις, αλλά και για γονείς που ψάχνουν ένα διαφορετικό βιβλίο για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Ένα βιβλίο θησαυρός γραμμένο από μία πολύ ταλαντούχα συγγραφέα, που επανέρχεται μετά από το πρώτο δείγμα γραφής της με το εξαιρετικό «Καποδίστριας, ο κυβερνήτης της καρδιάς μου».

Η έκδοση είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη με βολικό και εύχρηστο σχήμα και υλικά φιλικά στα παιδιά και στο περιβάλλον.

επιστροφή-στα-ψηλά-βουνά-βιβλίο-άθως-παιδικά-βιβλίο-8
επιστροφή-στα-ψηλά-βουνά σελ. 8-9

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Α

Η Μαρία Γαλίζη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το ιστορικό Άργος και από την ακριτική Φλώρινα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στη Μεγάλη Βρετανία, όπου διακρίθηκε. Είναι µέλος του Βρετανικού Συλλόγου Δυσλεξίας, κατέχει τίτλο εξειδικευµένου διδασκάλου, µε επιµόρφωση στη Σχολική Ψυχολογία. Έχει υπηρετήσει σε δηµόσιες και ιδιωτικές, διαγνωστικές, υποστηρικτικές και εκπαιδευτικές δοµές. Εργάζεται ως ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός για παιδιά κι εφήβους.
Έχουν εκδοθεί άρθρα της σε επιστηµονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει έρευνές της σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Παραµύθια και ποιήµατά της έχουν δηµοσιευτεί σε περιοδικά και ανθολογίες, ενώ ποίηµά της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα τιµήθηκε µε έπαινο από τoν όµιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ κυκλοφορεί το πρώτο της µυθιστόρηµα για παιδιά και εφήβους µε τίτλο Καποδίστριας, ο κυβερνήτης της καρδιάς µου.

Η Αγγελική Δελεχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε παρατηρώντας από μικρό κοριτσάκι με θαυμασμό τη μητέρα της να ζωγραφίζει τους πίνακες της. Είναι πτυχιούχος Γραφιστικής της Σχολής Βακαλό, έχοντας εικονογραφήσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 βιβλία για παιδιά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος του κάθε βιβλίου χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της. Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.

Αφήστε μια απάντηση

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994)

22/07/2022

Η Γενοκτονία του Ελληνισμού (1914-1923)

22/07/2022