Προσευχή για την Πανδημία

Κύριε, Ιησού Χριστέ

Θέλουμε μέσα στην σύγχυση των συνθηκών που προέκυψαν απ’ την διάδοση αυτής της πάνδημης ασθένειας, να Σε παρακαλέσουμε κατ’ αρχάς να μας χαρίσεις υπομονή στην αντιμετώπιση τυχόν ασθένησής μας, αλλά και υπομονή ώστε να είμαστε ειρηνοποιοί στην ένταση που σιγά-σιγά ανακύπτει (εξ αιτίας των θεμάτων της ασθένειας) στις ανθρώπινες σχέσεις και συναναστροφές.
Δυστυχώς, και συγχώρα μας γι’ αυτό, Κύριε, σε θυμόμαστε «μονάχα» στην θλίψη μας. Τέτοιες ώρες συνειδητοποιούμε ότι συνήθως συμβαίνει, να βρίσκουμε δικαιολογίες και να ενδίδουμε στους φόβους μας, όταν κάτι μας ζητάς, και έτσι δεν καταφέρνουμε να μάθουμε να Σε εμπιστευόμαστε, ούτε και να ανακαλύψουμε τι θέλεις…
Αγαπημένε μας, Κύριε
βοήθησέ μας στην τωρινή μας πίεση να Σε αγαπήσουμε περισσότερο και να μην φοβόμαστε το αύριο, αφού μας υποσχέθηκες ότι ποτέ Σου δεν θα μας αφήσεις.
Βοήθησέ μας να μη στενέψουμε το μέλλον, στα όποια χρόνια ζωής μάς απολείπονται, αλλά να το βλέπουμε με την ελπίδα της απεραντοσύνης της ευκταίας σχέσεως μαζί Σου.
Βοήθησέ μας να έχουμε πάντοτε βαθειά συνείδηση, ότι η αγάπη Σου μας συνοδεύει πάντα!
Στον ουρανό, Εσύ είσαι εκεί… στον Άδη, παρευρίσκεσαι μαζί μας… και στον ορίζοντα αν φτάναμε, στα σύνορα του ήλιου και της θάλασσας, και εκεί το χέρι Σου θα μας καθοδηγούσε και η ευνοϊκή γεμάτη αγάπη δύναμή Σου, θα μας κράταγε (Ψαλμ. 139).
Στήριξέ μας στην προσπάθεια να Σε εμπιστευόμαστε στις δυσκολίες της ζωής και να διαπιστώνουμε και εμείς σαν τον Απόστολό Σου «ότι η Χάρη Σου μας είναι πάντα αρκετή». Σε παρακαλούμε, όπως τότε στην θάλασσα, φέρε και τώρα σε μας γαλήνη, Κύριε. Περπάτησε πάνω στα «κύματα» αυτής της τωρινής αρρώστιας. Σταμάτησέ την και σώσε μας, για χάρη των Αγίων Σου και από την συμπάθεια που έχεις, για τους μικρούς και ελαχίστους, που θα ταλαιπωρηθούνε από δαύτην.
Σε ικετεύουνε γι’ αυτό, πρώτη η αγαπημένη μας κοινή Μητέρα (με την Οποία, Συ μας υπέγραψες με το δικό Σου αίμα, την υιοθεσία) και μαζί μ’ Αυτήν και όλοι όσοι, εξ αρχής και μέχρι σήμερα, έχυσαν το αίμα τους από την αγάπη τους για Σένα. Σε ικετεύουνε και κάμποσοι, που εμείς δεν ξέρουμε αλλά που είναι γύρω Σου, στο επουράνιο και στο επίγειο θυσιαστήριό Σου, και στο ζητούν απ’ την αδελφική αγάπη τους για μας.
Σε παρακαλούμε, Κύριε Ιησού, συγχώρησέ μας και άκουσέ τους.

ΑΜΗΝ.

(πηγή: www.enoriako.info)

Αφήστε μια απάντηση

Ἡ θεία Κοινωνία σώζει, δέν... μολύνει!

16/03/2020

Καλώς ορίσατε

16/03/2020