Βιογραφικά

Author Picture

Αρχιμ. Βαρθολομαίος

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, κατά κόσμον Αναστάσιος Γαζέτας του Παναγιώτη και της Δήμητρας, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1973. Περάτωσε την εγκύκλια εκπαίδευση και φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.
Το 1992 προσήλθε και εκάρη μοναχός στο, υπό τον γέροντα Χρυσόστομο (Κατσουλιέρη), ιερό σιμωνοπετριτικό κελλίο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές Αγίου Όρους. Εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και παρέμεινε έως το έτος 2005.
Από το 2005 η συνοδεία του Αρχιμ. Χρυσοστόμου, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και πατριαρχική ευλογία, ανέλαβε τη διοίκηση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, η οποία βρισκόταν σε πολυετές καθεστώς χηρείας και στερούνταν αδελφότητας.
Από τη συγκρότηση της αδελφότητας της Ι.Μ. Εσφιγμένου, το 2005, έως και την κοίμηση του Εσφιγμενίτη καθηγουμένου γέροντος Χρυσοστόμου το 2013, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος υπηρέτησε ως προϊστάμενος και επίτροπος στη γεροντική σύναξη της Ιεράς Μονής, ενώ την εκπροσώπησε πολλές φορές στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους.
Στις 26.9/9.10.2013 εξελέγη παμψηφεί καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Εσφιγμένου, την οποία έκτοτε κατά Θεόν διαποιμαίνει.
Ο καθηγούμενος Βαρθολομαίος είναι συγγραφέας πνευματικών κειμένων, ενώ προσκαλείται κατά καιρούς σε ενοριακές και ιερατικές συνάξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.