Βιογραφικά

Author Picture

Γεώργιος Λελεδάκης

Ο Λελεδάκης Γεώργιος του Γεωργίου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 2003. Κατοικεί στο χωριό Ατσιπόπουλο και κατάγεται από το Θεομητορικό ορεινό χωριό Μυριοκέφαλα, δυτικά του Ρεθύμνου. Είναι πρωτότοκος γιος πολύτεκνης οικογένειας με τέσσερα αδέλφια. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στέλεχος της εκκλησιαστικής κατασκήνωσης «Άγιος Παύλος» της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την παραγωγή ταινιών Stop-Motion Animation.
Βραβεύτηκε τον Ιανουάριο του 2017 στα πρώτα Βραβεία Oρθόδοξου Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου, που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία, στην κατηγορία ταινίας με την ταινία «Του Αρκαδίου το Ολοκαύτωμα» σε Playmobil και κατέκτησε το Α΄ βραβείο. Κατόπιν συνέγραψε το ομώνυμο βιβλίο «Του Αρκαδίου το Ολοκαύτωμα» σε μορφή κόμικ με σκίτσα του εικονογράφου Σπύρου Ζαχαρόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έαρ.
Βραβεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στα Βραβεία Ορθόδοξου Χριστιανικού Παιδικού Βιβλίου, που συνδιοργάνωσαν η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού με τις εκδόσεις Νάμα, και κατέκτησε το 2ο βραβείο στην κατηγορία Εφηβικό βιβλίο σε ανέκδοτη μορφή για τη συγγραφή του βιβλίου «Το Πέμπτο Ζάλο – Δασκαλογιάννης».