Βιογραφικά

Author Picture

Δημήτριος Καρακούσης

Ο Δημήτρης Καρακούσης γεννήθηκε το 1971 στην Λαμία. Σπούδασε Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και πήρε μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα. Εργάστηκε αρχικά σε εταιρείες πληροφορικής και στην συνέχεια επί 20 συναπτά έτη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
Η μελισσοκομία είναι μια από τις αγαπημένες του ασχολίες. Διατηρεί αρκετές αποικίες μελισσιών και παράγει προϊόντα της μέλισσας. Αυτή η μεγάλη του αγάπη για την μελισσοκομία, όντας ο ίδιος μελισσοκόμος, τον οδήγησε να γράψει 6 βιβλία για την μελισσοκομία από τις εκδόσεις Αθ. Σταμούλη «Εμπειρίες ενός μελισσοκόμου», 2013, Τροφή & Στέγη για τα μελίσσια μου» το 2014, «Βασιλοτροφία & Παραγωγή βασιλικού πολτού» Εκδόσεις Αθ. Σταμούλη, 2015, ««Κηροτεχνίες. Φτιάχνω κηραλοιφές, σαπούνια, κεριά με φυσικό κερί μέλισσας» 2016, Μελισσοκατασκεύες & συντήρηση μελισσοκομικού εξοπλισμού», 2017 αλλά και τα διηγήματα «Μελιπεριπέτειες ενός μελισσοκόμου» από τις εκδόσεις Ακακία.
Εκτός από τα παραπάνω έχει συγγράψει το 2008 το βιβλίο «Υπολογιστές και υγεία» το μυθιστόρημα «Θλιμμένο βλέμμα», εκδόσεις Μ. Σιδέρη 2016 και ένα παιδικό βιβλίο «Ο Πέτρος, η Κατερίνα και η μελισσοπαρέα τους», εκδόσεις Μ. Σιδέρη 2014