Βιογραφικά

Author Picture

Κατερίνα Μουρίκη

Γεννήθηκε στο Δήμο Ζωγράφου της Αθήνας όπου και έζησε μέχρι το 2000. Σήμερα ζει με τον σύζυγό της σε ένα ήσυχο χωριουδάκι έξω από το Λουτράκι Κορινθίας. Σπούδασε Εργοδηγός χημικός, Στατιστικολόγος και φοίτησε πέντε χρόνια στο Οικονομικό τμήμα του Βιομηχανικού Πανεπιστημίου Πειραιά.
Άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία και έργα της είχαν φιλοξενηθεί στις σελίδες του περιοδικού «Διάπλασις των παίδων», με το ψευδώνυμο «Μέλισσα», στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Όμως ποτέ δεν είχε σκεφθεί ότι κάποια μέρα ίσως γινόταν συγγραφέας. Αυτό έγινε σχεδόν ξαφνικά ενώ εργαζόταν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Κάποια συνάδελφός της έτυχε να διαβάσει ένα από τα παραμύθια που σκάρωνε όταν έπαιζε με τα δύο μικρά παιδιά της. Της πρότεινε τότε να λάβει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μετά από πολλούς δισταγμούς έστειλε ένα από τα παραμύθια της με το «διαπλασικό» ψευδώνυμο «Μέλισσα». Το έργο πήρε έπαινο από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και σε λίγους μήνες εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Χαρταετός». Τα παρακάτω ήρθαν σχεδόν μόνα τους. Βέβαια εδώ η έκφραση «σχεδόν μόνα» κρύβει αρκετή δουλειά κι άλλη τόση αγάπη γι αυτό που κάνει κάποιος, αν θέλει πραγματικά να πάει μπροστά.
Παράλληλα με τη δουλειά της στο Πανεπιστήμιο, στις έδρες Γενικής Χημείας πρώτα και Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος μετά και τη συγγραφή βιβλίων, ασχολήθηκε και με το θέατρο. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι «ΠΑΡΟΔΟΣ» του Λάκη Κουρετζή και εμφανίστηκε σε παραστάσεις που έδωσαν στο Βόλο, στο Φεστιβάλ Κορίνθου και στην Αθήνα στο θέατρο «Μοντέρνοι καιροί». Μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας στο Πανεπιστήμιο παραιτήθηκε και ασχολήθηκε, με πάθος, αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο.
Έγραφε και παρουσίαζε μια ζωντανή εκπομπή για το παιδικό βιβλίο από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Δίαυλος 10» με συμμετοχή λογοτεχνών, μαθητών, δασκάλων και ακροατών.
Συνεργάστηκε με το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Λογοτεχνία για παιδιά και νέους.
Λειτούργησε επί 7 χρόνια βιβλιοπωλείο, με παιδικά βιβλία κυρίως, στην Ελευσίνα και οργάνωνε συναντήσεις παιδιών με συγγραφείς στο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Επισκέφθηκε Ελληνικά σχολεία στη Στουτγάρδη μαζί με ομάδα Ελληνίδων συγγραφέων που προσκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων για τον γιορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας τους.
Έχει λάβει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το 1998 ήταν Γενική Γραμματέας της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ και συμμετείχε σε πιλοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς σε σχολεία της περιοχής Έβρου με θέμα: «Το παιχνιδομάθημα της δημιουργικής γραφής». Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι το 2011 ήταν Γενική Γραμματέας της Γ.Λ.Σ..
Από το 2012 είναι εξωτερικός συνεργάτης του περιοδικού "ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".

Βιβλία από Κατερίνα Μουρίκη

Προσφορά! Διακοπές-διακοπές-με-παιχνίδια-και-χαρές-Εκδόσεις-Σταμούλη
Προσθήκη στο καλάθι

Διακοπές διακοπές με παιχνίδια και χαρές

Original price was: 13,50 €.Η τρέχουσα τιμή είναι: 13,00 €.
Γρήγορη ματιά