Βιογραφικά

Author Picture

Κατερίνα Νίκα-Μάνου

Η Κατερίνα Νίκα Μάνου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται ως Νηπιαγωγός στο Λιτόχωρο Πιερίας. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων.
Το 1990 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Παράσταση για μένα» προκειμένου να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά για συμμετοχικές δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας μέσα στην τάξη.
Έκτοτε έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα, κυρίως για σχολικές παραστάσεις, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία.
Για το συγγραφικό της έργο έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Το βιβλίο της «η μέρα αρχίζει ξανά» απέσπασε Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό παιδικού ορθόδοξου βιβλίου της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς (Ιανουάριος 2017) και το βιβλίο της «Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με Φως με 2 c.d!» πήρε Α’ Βραβείο παιδικού θεατρικού έργου από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (Δεκέμβριος 2017). Βραβεύτηκε ακόμη από το «Earth poetry, literary & theatrical performances festival» στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης με θέμα: «Περιβάλλον-Μητέρα Φύση».
Της αρέσει πολύ να γράφει φωτεινές ιστορίες για την ομορφιά της δημιουργίας που υπάρχει παντού αποτυπωμένη γύρω, αλλά και για την άλλη ομορφιά του κρυμμένου ουρανού μέσα μας, που θα πρέπει μικροί και μεγάλοι να την ανακαλύψουμε με τη βαθύτερη αίσθηση της καρδιάς μας.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών, κι όπως λέει η ίδια: «κοντά στα παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο μαθαίνω να μαθητεύω μέσα από τις δυσκολίες και τις χαρές τους αληθινά μαθήματα ζωής».

Βιβλία από Κατερίνα Νίκα-Μάνου