Βιογραφικά

Author Picture

Ραχήλ Άτγουντ

Η Ραχήλ υπήρξε η μοναδική κόρη ενός διαζευγμένου ζευγαριού. Ο πατέρας της ήταν ένας αγαθός Αμερικάνος, αλλά η μητέρα της ήταν αλκοολική. Τα γεγονότα αυτά βάραιναν τα παιδικά της χρόνια, καθώς από οκτώ ετών έπρεπε να αναλάβει τη φροντίδα του πατρικού της σπιτιού με τη στήριξη της αγαπημένης της γιαγιάς.
Αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων η Ραχήλ, κάποια στιγμή τραυματίστηκε σοβαρά και αναγκάστηκε να μείνει στο σπίτι, γεγονός που έγινε αφορμή να παρακολουθήσει την δίκη του Φρανκ Άτγουντ, η οποία τότε μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεόραση.
Μετά από αρκετό καιρό σχημάτισε την άποψη ότι ο νέος αυτός θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ήταν αθώος και, γνωρίζοντας ότι καταδικάστηκε σε θάνατο, προσπάθησε να τον γνωρίσει και να τον επαναφέρει στην πίστη του Χριστού, όπως η ίδια την κατανοούσε τότε.
Η γνωριμία αυτή οδήγησε σε μία απρόσμενη εξέλιξη. Η Ραχήλ ντύθηκε νύμφη και προσήλθε στον γάμο της μέσα στην φυλακή της Αριζόνας και μάλιστα με έναν μελλοθάνατο, αφήνοντας άφωνους γνωστούς και φίλους. Αυτή η πράξη πυροδότησε εναντίον της προσβολές και εξευτελισμούς από την τοπική κοινωνία. Μέχρι σήμερα μάλιστα αυτό συνεχίζεται μέσα στο αδυσώπητο περιβάλλον του διαδικτύου. Συνεχίζει να αγωνίζεται για την απόδειξη της αθωότητας του συζύγου της. Με όλες αυτές τις περιπέτειες και τους αγώνες κύλησαν περισσότερα από τριάντα χρόνια, «ὡς ἡμέρα ἡ ἐχθές» (Ψαλμός 89,4)...

Συγγραφέας του βιβλίου "Φως μέσα από τα κάγκελα: Μιά συγκλονιστική, αληθινή ιστορία από τις φυλακές της Αριζόνας"