Βιογραφικά

Αθανάσιος Ν. Μπαζίνης

Ο Θανάσης Μπαζίνης, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Μιλάνου, απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου στην Αθήνα. Μετεκπαιδεύτηκε ως υπότροφος κοινοτικού προγράμματος στην επείγουσα Ψυχιατρική, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Guy΄s του Λονδίνου. Εκπαιδεύτηκε ως αναλυτής στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας καθώς και στο Ινστιτούτο Κλασικής Ανάλυσης. Παρακολούθησε το πρόγραμμα ομαδικής θεραπείας σύμφωνα με τις αρχές του Bowen.
Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του υπηρέτησε σε χώρους νοσηλείας καρκινοπαθών. Αρχικά στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα «Οι Άγ. Ανάργυροι» και ακολούθως στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγ. Σάββας» επί είκοσι οχτώ έτη υποστηρίζοντας ψυχοθεραπευτικά τις ανάγκες των ασθενών. Ίδρυσε το Ιατρείο Πόνου και την Διεπιστημονική Ομάδα υποστήριξης των ασθενών στο εν λόγω νοσοκομείο. Πραγματοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ψυχοογκολογία και οργάνωσε ημερίδες με σχετικά θέματα
Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως εισηγητής.