Βιογραφικά

Author Picture

Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου

H συγγραφέας Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου γεννήθηκε στην Κουκουνάρα Πυλίας Μεσσηνίας, τελείωσε το Λύκειο της Πύλου και είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της Σχολής Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων και του Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ελευθέρων Δημοσιολογικών Σπουδών και Ερευνών.
Ζει στην Αθήνα και είναι σύζυγος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Τζοάννου. Εργάστηκε επί σειρά ετών στις Διεθνείς Σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο περιοδικό «ΟΞΥΓΟΝΟ» ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών σελίδων.
Διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τις επαγγελματικές της ασχολίες, ήταν η αφορμή για την δημιουργία της κοινωνικής σειράς των βιβλίων «Ιβάν και Πρίγκιπας», καθώς μέσω αυτών βίωσε τόσο τα προβλήματα των προσφύγων όσο και εκείνα του περιβάλλοντος και των σοβαρών κινδύνων που το απειλούν.
Με το πρώτο βιβλίο της κοινωνικής σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας», με τον ομώνυμο τίτλο, η συγγραφέας καταδεικνύει δύο σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας: Τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και παράλληλα υπενθυμίζει την ευθύνη όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του.
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η μεγάλη αναμέτρηση», καταγράφει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές: Τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.
Τα βιβλία της Θεοδώρας Λούφα – Τζοάννου από τηv ιστορική σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», με τίτλους: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης), «Στα Χνάρια των Φιλικών» (6ης έκδοση) και «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821» (3η έκδοση), χάρη στο εύρημα της «Πόρτας», φέρνουν τον αναγνώστη πρόσωπο με πρόσωπο με τους ήρωες που ιστορούν, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του από την πρώτη κιόλας σελίδα. ΄Ετσι, η ιστορική γνώση επιτυγχάνεται κατά τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο, βασισμένο όμως απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα.
Το ταξίδι στην ιστορία εμπλουτίζεται με την πρόσφατη έκδοση τεσσάρων εικονογραφημένων βιβλίων, που απευθύνονται και σε μικρότερες ηλικίες, με τίτλους «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», «Κωνσταντίνος Κανάρης», «Νικηταράς» και «Ανδρέας Μιαούλης».

Βιβλία από Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου