Βιογραφικά

Author Picture

Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος (Χατζηνικολάου) γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Φυσική. Συνέχισε τις σπουδές του στο Harvard και το Μ.Ι.Τ. (ΗΠΑ), όπου και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό εργαστήριο του New England Deaconess Hospital (ΗΠΑ). Παραλλήλως διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Διαστημικής Εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτείων NASA και της εταιρείας Arthur D. Little. Δίδαξε σε σεμινάρια του Harvard και του Μ.Ι.Τ., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακόμα, σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των ΗΠΑ και ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσ/κης.
Εκάρη μοναχός το 1989 και την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος. Αργότερα ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας. Από το 1990 έως και το 2004 διακονούσε ως εφημέριος στο αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως (Μονής Σίμωνος Πέτρας) στον Βύρωνα. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη τον Απρίλιο το 2004.

Βιβλία από Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου