Βιογραφικά

Author Picture

Αγγελική Θ. Μαστρομιχαλάκη

Η Αγγελική Μαστρομιχαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μυροβόλο Χίο.Σπούδασε Παιδαγωγικά και Ψυχολογία. Μετά από μετεκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις στον τομέα της Παιδαγωγικής Επιστήμης, απέκτησε τον τίτλο της διδάκτορος από την Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.
Από το 1987 εργάζεται στην δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα. Από το 2011 είναι διευθύντρια σε Δημοτικό σχολείο στο Παλαιό Φάληρο.
Από το 1993 ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πολλά βιβλία.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 6 συλλογικών τόμων ερευνητικού –επιστημονικού περιεχομένου καθώς και σε 12 βιβλία για παιδιά και νέους.
Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδας για την παραγωγή εκπαιδευτικού- διδακτικού υλικού (2003-2016)με τα βιβλία: Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού Ο Θεός στη ζωή μας και Θρησκευτικά Δ΄ Δημοτικού Η πορεία μας στη ζωή, (βιβλίο μαθητή και βιβλίο δασκάλου), από τις Εκδόσεις του ΟΕΔΒ.
Συμμετέχει ως επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του ΥΠΠΕΘ, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και πολλών μητροπόλεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε Συνέδρια, Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.