Βιογραφικά

Author Picture

Αθηνάς Ντάσιου-Γιάννου

Η Αθηνά Ντάσιου Γιάννου είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός του πανεπιστημίου Αθηνών και θεολόγος επί πτυχίω στο Θεολογικό Τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά) και είναι επίσης καθηγήτρια αγγλικών και μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής και λογοτεχνίας.
Υπήρξε για πολλά χρόνια παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εκπομπές που απευθύνονταν στο παιδί, και άλλες που αφορούσαν στην ελληνική ιστορία καθώς επίσης και στους Πατέρες της Εκκλησίας, ενώ δημοσιεύει εργασίες της και άρθρα σε περιοδικά λογοτεχνικού, παιδαγωγικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Διετέλεσε επίσης για πολλά χρόνια κατηχήτρια στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, και στα τρία τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Αυτήν την περίοδο συμμετέχει ενεργά στην συντακτική ομάδα του χριστιανικού περιοδικού "Η Ζωή του Παιδιού".
Ασχολείται πάντα με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και τη μετάφραση ξενόγλωσσων στα ελληνικά. Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους και βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αναζήτηση, Άθως, Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βολονάκη, Σαΐτη, Κάστρο κ.ά.
Βιβλία της έχουν μεταφραστεί και συνεχίζουν να μεταφράζονται σε ξένες γλώσσες (π.χ. Σουηδικά, αγγλικά, ρωσικά)
Έχει βραβευτεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Γυναικείας Λογοτεχνικής συντροφιάς, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Ένωσης Χριστιανών Επιστημόνων.
Είναι παντρεμένη με τον ταξίαρχο Πολεμικής Αεροπορίας ε.α. Γεώργιο Γιάννου και έχει τρία παιδιά. Έχουν ιδρύσει μαζί του τον δικό τους εκδοτικό οίκο με τίτλο: εκδόσεις ΚΑΣΤΡΟ.

Βιβλία από Αθηνάς Ντάσιου-Γιάννου