Βιογραφικά

Author Picture

Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά

Η Μαρία Λεμπιδάκη-Τζιβρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα πέντε παιδιά τους.
Από μικρή αγάπησε τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα τους μεγάλους κλασικούς συγγραφείς. Ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των δέκα ετών και συνέχισε να καλλιεργεί την έμφυτη κλίση της στη λογοτεχνία στην εφηβική και νεανική της ηλικία.
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της στην ψυχολογία, ασχολήθηκε με την ψυχολογική έρευνα, δημοσιεύοντας μελέτες και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε μαθήματα στη δημιουργική γραφή και τη λογοτεχνία.
Έχει πλούσιο ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο. Το 2018 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημά της «Το στερνοπούλι». Έργα της: Άγιος Φιλάρετος – Ο άγιος της ελεημοσύνης (Ελληνοεκδοτική, υπό έκδοση), Γιακαράντα (Εκδόσεις Έαρ, υπό έκδοση).
Αγαπάει το ποιοτικό λογοτεχνικό βιβλίο και πιστεύει ότι αυτό πρέπει, ανεξαρτήτως της ηλικίας στην οποία απευθύνεται, όχι μόνο να ψυχαγωγεί αλλά και να προβληματίζει, να σπέρνει την καλή ανησυχία, να προτρέπει τον αναγνώστη να εμβαθύνει στα κοινωνικά προβλήματα, να καλλιεργεί αξίες και συνειδήσεις. Ελπίζει να καταφέρει μέσα από τα έργα της να υπηρετήσει αυτόν τον σκοπό και να συνεισφέρει κατά δύναμιν στη μεγάλη λογοτεχνική παράδοση της πατρίδας μας.