Γιορτινά Αφηγήματα

Το βιβλίο περιλαμβάνει δύο ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στην ατμόσφαιρα των ελληνικών νησιωτικών Χριστουγέννων με πρωταγωνιστές ήρωες της καθημερινής ζωής που συνδυάζουν την αταξία και την ανεμελιά με το φιλότιμο και τη ζεστή παιδική καρδιά. «Τα γιορτινά αφηγήματα» είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα ωραιότερα παιδικά βιβλία της ελληνικής εκδοτικής παραγωγής και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Η βραβευμένη Άννα Ιακώβου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ικανότητα της να προσφέρει στα σημερινά παιδιά ιστορίες που αντλούν από την πλούσια παράδοσή μας. Η έκδοση διανθίζεται με εικονογράφηση διεθνούς επιπέδου από την Αγγελική Δελεχά, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η εν γένει σελιδοποίηση και καλλιτεχνική επιμέλεια διακρίνονται από τόλμη, έμπνευση και πρωτοτυπία.

Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

7,90 
Γρήγορη ματιά
Διαβάστε περισσότερα

Η ωραιότερη πόλη του κόσμου!

Βασιλεύουσα, Νέα Ρώμη, Βυζάντιο, Επτάλοφος… Πόσες λέξεις – πόσα προσωνύμια κρύβονται μέσα στην έννοια της Πόλης! Της Κωνσταντινούπολης. Κι ακόμα, πόση ιστορία, πόσα δάκρυα, πόση νοσταλγία, πόσος πόνος και καημός, πόση προσδοκία και πόσο συγκίνηση χωράνε σ’  αυτή τη λέξη! Κωνσταντινούπολη.

Εικονογράφηση:  Σταμάτης Μπονάτσος

Περιέχει δραστηριότητες και ποιήματα.

12,50 
Γρήγορη ματιά
Προσθήκη στο καλάθι

Ήταν κάποτε παιδιά – Ο Άγιος Πορφύριος

Οι Άγιοί μας, καθώς και οι μεγάλοι γέροντες και ασκητές μας, ήταν και αυτοί κάποτε μικρά παιδιά! Όταν ήταν παιδί ο γέροντας Πορφύριος, είχε μοναδική του συντροφιά ένα μικρό βιβλίο με το βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη. Κι ονειρευόταν πως κι εκείνος θα ήθελε μια μέρα να φύγει, όπως ακριβώς έκανε κι ο Άγιος με ένα γοργοτάξιδο καράβι. Κι αφού περάσει θάλασσες μεγάλες, να ρίξει το καράβι άγκυρα στο τελευταίο λιμάνι της γης και στο πρώτο λιμάνι του ουρανού, που δεν είναι άλλο από το Άγιον Όρος.

Σειρά: Ήταν κάποτε παιδιά (6)

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Δημητρέλος

Περιέχει ψηφιακό δίσκο (CD)

Β΄ έκδοση: 12/2013

14,90 
Γρήγορη ματιά
Διαβάστε περισσότερα

Λόγια Καρδιάς

Χάριτι Θεού, δεκαεπτά έτη μετά την προς Κύριον εκδημίαν της μακαριστής Γεροντίσσης ημών Μακρίνης, η Ιερά ημών Μονή Παναγίας Οδηγητρίας Πορταριάς Βόλου, η οποία είχε την θείαν ευλογίαν επί τριάκοντα και πλέον έτη (1963-1995) να τελή υπό την εμπνευσμένην διαποίμανσίν της, προσφέρει εις τους εν Χριστώ αδελφούς το ανά χείρας βιβλίον, δια μεν τους γνωρίσαντας την Γερόντισσαν προς υπόμνησιν της απλής εν χάριτι και άμα πεφωτισμένης διδασκαλίας της, δια δε τους μη γνωρίσαντας αυτήν γεύσιν μικράν αλλά γλυκυτάτην των λόγων της και γνωριμίαν της προσωπικότητος και του βίου της.
Τα στοιχεία της Βιογραφίας συνελέγησαν αφ’ ενός μεν εξ όσων η ιδία η Γερόντισσα διηγείτο εις ημάς δια λόγους πνευματικής οικοδομής, αφ’ ετέρου δε εξ όσων ενθυμούνται αι παλαιότεροι αδελφαί και δη αι συμπορευόμεναι μετ’ αυτής από των πρωΐμων νεανικών της χρόνων, καθώς και εκ πληροφοριών συγγενικών της προσώπων, καταβληθείσης προσπαθείας δια την όσον το δυνατόν ακριβεστέραν διασταύρωσιν των πληροφοριών, όπου τούτο ήτο εφικτόν. Επειδή η Γερόντισσα επεθύμει να πολιτεύεται αφανώς και εν σιωπή, τα παρατιθέμενα περί του βίου και της πολιτείας της στοιχεία είναι ολίγα -και ίσως την αδικούμε- εν συγκρίσει με το πλήθος των πνευματικών καταστάσεων, τας οποίας πραγματικώς εβίωνε.

20,00 
Γρήγορη ματιά
Διαβάστε περισσότερα